Kräftskivans plats i trädgården

Härliga Augusti, varma kvällar, prunkande trädgårdar, sköna uteplatser!

Var om inte i trädgården ska en fest hållas?

“Ett dukat bord under grenarna på fruktträdet med färgglada servetter och dekor, vackra papperslyktor hänger i träden. En grill står på en avsedd yta på uteplatsen. Allt är förberett!

Man hör gästerna anlända, gruset knastrar härligt, kantstålet håller det snyggt på plats, glädje i sorlet.

– Var ska vi vara? Frågar en gäst.
– Följ stenplattorna i gräset så hittar du festen. – Blir svaret av värdinnan som kommer dem till mötes. “

Min fru och jag skulle lägga grus i gångar och på en nyanlagd infart. Hennes tanke om grus var hur det kändes att gå i och hur det lät (!) jag har aldrig tänkt den tanken så jag åkte till grusupplaget och provade. Det är en mindre vetenskap detta med grus.

Gårdssingel som har ojämna naturstenar är att föredra då de hakar tag i varandra och bär upp lite bättre än slottssingel och låter lika härligt. De finns i gråmelerad eller brun färg.

Stenkross är krossat berg som flisats ner i små bitar, finns i många olika kulörer. Det blir väldigt bra bärighet, ger en platt känsla men inget skönt för barfota små fötter att vandra i. För parkeringsplatsen är det dock att rekommendera.

Rabattkanter i cortenstål säljs i olika utföranden. De har oftast en del som går djupare ner i marken för stadga med skarvbitar att skruva ihop styckena med, längden är oftast 120cm per st. Vi på TrädgårdsMakeover® föredrar att ha dem i 3 meterslängder som gör att det lätt går att böja dem i härliga svängar. Hos oss kan ni beställa dem och enkelt montera dem själva då de skruvas ihop med skarvplattor eller så hjälper vi er med det.

Fruktträdens beskärningstid är nu. Det kallas för JAS-perioden, tiden då bl.a fruktträd bör beskäras. JAS-perioden står för Juli-Augusti-September.
Det blir så härligt att sitta under beskurna fruktträd då äpplen och päron är med att dekorera festen.

Grillen står bäst på en yta som inte har organiskt material under sig fast visst kan man rulla ut en grill var som helst i trädgården. En avsedd plats kan vara av singel eller stenplattor som enkelt lagts ner i gräsmattan. Det viktigaste att tänka på i detta med uteplats är att vi människor är lata, därför ska en uteplats och grillplats vara nära köket.

 

En varm kväll i Augusti hörs glatt sorl från en trädgård, Någon vilar lojt i en hängmatta, luften är fylld av sommar!

Somriga hälsningar Mats Hedenby, Vd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Boka Flyttstädning
VILL DU VETA PRISET?
ANGE BOSTADENS STORLEK I KVADRATMETER (Pris ink moms efter RUT-avdrag)