5-tips inför din husförsäljning

Så du tänker sälja huset? Vi förstår att det känns överväldigande.

Listan för vad som behöver göras inför en husförsäljning är lång och det är mycket saker att hålla reda på. Du ska anlita rätt mäklare, styla alla rum, besiktiga huset osv.

Men kanske är det så att du, liksom många andra glömmer att första intrycket inte ges när köparna kliver genom dörren. Det första intrycket ges när de sitter i bilen och ser din uppfart.

Tänk dig själv.

Du kör upp längs en väg och letar efter ett hus men du kan inte se det. Buskarna är så höga så huset som visats på Hemnet syns inte. Brevlådan som visar numret är övervuxen. Hur skulle du tänka att huset tagits omhand då? Inte särskilt bra, eller hur?

Vi har gått igenom de 5 viktigaste sakerna du bör göra inför husförsäljningen i din trädgård.

Om du inte vill göra allting själv så hjälper vi mer än gärna till! Kontakta oss så går vi tillsammans igenom vad ni behöver hjälp med.

Att göra innan husförsäljning:

1. Ta fram raka linjer

Klipp häckar och gräs. Glöm inte att kantskära gräsmattan. Det enklaste sättet att kantskära är med en spade.

2. Rensa

Rensa ur häckar och rabatter från gamla löv och gräs. Se till att kantskära ut en rundel runt buskarna så att buskarna inte kvävs av gräset.

3. Ta bort döda grenar

Se till att du tar bort döda grenar från buskar och träd. Annars är risken att en köpare inför din husförsäljning får intrycket att trädet eller busken är på väg att dö. Det kan få dem att känna att det kommer bli ett stort arbete för dem efter ett eventuellt köp.

Du vet att grenen är död när resterande av trädet eller busken är grön och fin medan den döda grenen är svart och saknar löv.

4. Beskär träd

Hur du beskär grenar rätt

Här kan det vara läge att ta in ett proffs så du undviker att döda trädet om du beskär det för hårt.

Om du väljer att göra det själv ska du tänka på att inte skära av den gren du vill ta bort för långt ifrån närmsta utväxten. Ta bort grenar som korsar varandra eller växer tätt intill varandra, klipp även bort skott som går inåt trädets stam, samt de flesta av skotten som går rakt uppåt, klipper man bort alla skott uppåt, så kommer det 2-3 gånger så många nästa år.

För den som är intresserad så finns en väldigt bra artikel att läsa här.

5. Städa

Gör tomten så stor som möjligt genom att ta bort saker som exempelvis studsmattor, barnens leksaker och liknande. Fråga din mäklare om råd eller ta hjälp av en trädgårdsdesigner för vad som bör vara kvar och vad som kan tas bort.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Boka Flyttstädning
VILL DU VETA PRISET?
ANGE BOSTADENS STORLEK I KVADRATMETER (Pris ink moms efter RUT-avdrag)